Toolbar

Rechtsvormen

Besloten Vennootschap - BV

Bij een BV heeft u belastingvoordelen en bent u niet aansprakelijk als privé persoon. Meestal moet u voor financiering voor een BV echter ook privé tekenen bij de bank, en fiscaal gezien wordt het pas interessant bij een zeer hoge winst. Voor het oprichten van een BV heeft u een notaris nodig en een minimaal eigen vermogen van € 18.000,- .

Eenmanszaak

Bijna alle ondernemers starten met een eenmanszaak. U kunt dan ook personeel in dienst hebben. Het belangrijkste kenmerk hiervan is de aansprakelijkheid. Als ondernemer van een eenmanszaak bent u privé verantwoordelijk en aansprakelijk voor uw bedrijf, dus voor winst maar ook voor eventuele schulden of verliezen. Een eenmanszaak heeft wel een aantal fiscale voordelen.

Vennootschap onder firma - VOF

Een vennootschap onder firma, afgekort VOF, is hetzelfde als een eenmanszaak maar dan met meerdere eigenaren. Een VOF geniet dus dezelfde fiscale voordelen als een eenmanszaak, maar ook dezelfde aansprakelijkheid. Bovendien zijn de partners ook aansprakelijk voor elkaars schulden; privéschulden kunnen leiden tot beslaglegging op andermans aandeel in de VOF en uiteindelijk ook op diens privébezittingen.

Welkom op BoekhoudingWiki.nl

Uw gids in de wereld die Boekhouding heet.